Avisos

Convocatòria de contribucions: «El circ del primer terç del segle XXI. Camins i reptes»

 

La revista Estudis Escènics publica una nova convocatòria de contribucions per al dossier monogràfic del seu número 49 (2024): «El circ del primer terç del segle  XXI. Camins i reptes».

Els autors hauran d’enviar una proposta prèvia, que haurà d’incloure un resum del contingut de l’article i un breu currículum. La proposta es podrà presentar (en llengua catalana, espanyola o anglesa) en el següent formulari en línia: https://forms.gle/KxSXBJVdMruU5dKL7

 

Calendari

- Publicació de la convocatòria: 13 de maig 2023. 

- Enviament de la proposta (data límit): 10 de juliol 2023

- Comunicació de l’acceptació (o no) per part del Consell de Redacció de la revista: 17 de juliol 2023

- Enviament de l’article per part de l’autor: 1 de desembre 2023

- Procés d’avaluació, retorns d’avaluació, correcció i traducció: primers mesos 2024

- Aparició de la revista: desembre 2024

 

Els autors hauran de fer arribar el seu article a través del web de la revista: http://estudisescenics.institutdelteatre.cat

En el següent enllaç trobareu les indicacions d'estil per a l'enviament d'articles: http://estudisescenics.institutdelteatre.cat/index.php/ees/about/submissions#authorGuidelines

Podreu donar-vos d'alta com a autor/lector de la revista a l’enllaç següent: http://estudisescenics.institutdelteatre.cat/index.php/ees/user/register

Per a qualsevol dubte, podeu contactar amb l’equip editorial de la revista a través del correu electrònic: info.estudisescenics@institutdelteatre.cat

Podeu consultar els eixos temàtics de la convocatòria al següent enllaç: https://estudisescenics.institutdelteatre.cat/index.php/ees/announcement/view/145

 
Publicat: 2023-02-28 Més...
 

JA DISPONIBLE EL NOU NÚMERO D'«ESTUDIS ESCÈNICS». NÚM. 47. DOSSIER: «Interpretar el present, imaginar el futur. Literatura dramàtica catalana en temps de crisi, 2008-2021»

 

Benvolguts lectors,

Tenim la satisfacció de presentar el número 47 de la revista Estudis Escènics, que l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona publica en català o castellà, i també en anglès. Us convidem a consultar-ne els continguts i a llegir les aportacions que us semblin més interessants. El dossier principal d'aquest número porta per títol «Interpretar el present, imaginar el futur. Literatura dramàtica catalana en temps de crisi, 2008-2021». Els continguts del dossier es corresponen amb IV Simposi Internacional de la revista Estudis Escènics (organitzat amb la col·laboració de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana-AELC) i que va tenir lloc els dies 13, 14 i 15 d'octubre de 2021 a l’Institut del Teatre de Barcelona.

 
Publicat: 2022-12-28
 

CONVOCATÒRIA DE COMUNICACIONS DEL V SIMPOSI INTERNACIONAL DE LA REVISTA ESTUDIS ESCÈNICS SOBRE DRAMATÚRGIES DE LA DANSA

 

Les propostes de comunicació (d’uns 15-20 minuts de durada) poden abordar qualsevol dels eixos de debat del Simposi i es poden presentar (en llengua catalana, espanyola o anglesa) fins al dia 15 de maig de 2022. Per fer-ho, caldrà utilitzar el següent formulari en línia: https://forms.gle/QLc5ED9izjJTCqRQ7

 
Publicat: 2022-03-14 Més...
 

JA DISPONIBLE EL NOU NÚMERO D'«ESTUDIS ESCÈNICS». NÚM. 46. DOSSIER: «Facin joc! Formats, dispositius i aparells d’interacció (a l’escena relacional)»

 

Benvolguts lectors,

tenim la satisfacció de presentar el número 46 de la revista Estudis Escènics, que l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona publica en català o castellà, i també en anglès. Us convidem a consultar-ne els continguts i a llegir les aportacions que us semblin més interessants. El dossier principal d'aquest número porta per títol «Facin joc! Formats, dispositius i aparells d’interacció (a l’escena relacional)». 

D’altra banda, l’apartat «Teoria i anàlisi» de la nostra revista recull articles de temàtiques diverses (alguns sorgits de les III Jornades d’Investigació en Teatre Independent, MUTIS, fetes la primavera del 2020 a l’IT).

Moltes gràcies pel vostre interès!


 
Publicat: 2021-12-31
 

Convocatòria de comunicacions del IV Simposi Internacional de la revista Estudis Escènics: «Interpretar el present, imaginar el futur. Literatura dramàtica catalana en temps de crisi. 2008-2021ۛ»

 

 

Simposi organitzat per la revista Estudis Escènics de l’Institut del Teatre (IT) amb la col·laboració de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), que tindrà lloc a l’IT els dies 13, 14 i 15 d’octubre de 2021 (dates provisionals).

 

CONVOCATÒRIA DE COMUNICACIONS

Les propostes de comunicació (d’uns 15-20’) poden versar sobre qualsevol dels quatre eixos de debat del Simposi i es poden presentar (en llengua catalana, espanyola o anglesa) fins al día 23 d’abril de 2021. Per fer-ho, caldrà utilitzar el següent formulari en línia: https://forms.gle/jiRxDaKoghGXvumw6

En el cas que siguin seleccionades, les comunicacions s’hauran de presentar públicament en qualsevol de les tres llengües esmentades.

Eixos de debat del Simposi i altres informacions: https://sites.google.com/institutdelteatre.cat/simposi2021

Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

 
Publicat: 2021-03-01
 

Ja disponible el nou número d'«Estudis Escènics». Núm. 45. Dossier: «Sóc contemporani!» Revisant l’obra d’August Strindberg

 

 

Benvolguts lectors,

tenim la satisfacció de presentar el número 45 de la revista Estudis Escènics, que l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona publica en català o castellà, i també en anglès. Us convidem a consultar-ne aquí els continguts i a llegir les aportacions que us semblin més interessants. El dossier principal d'aquest número porta per títol «Sóc contemporani! Revisant l’obra d’August Strindberg».

D’altra banda, l’apartat «Teoria» de la nostra revista recull articles de temàtiques diverses (alguns sorgits de les II Jornades d’Investigació en Teatre Independent, MUTIS, fetes la primavera del 2019 a l’IT).

Esperem que sigui, com sempre, del vostre interès. Us convidem a repassar i a llegir tot l’històric de la nostra revista i, especialment, el resultat dels tres darrers números (els primers de nostra nova etapa digital).

Moltes gràcies pel vostre interès!

 
Publicat: 2021-01-22
 

La revista Estudis Escènics organitza el Simposi «Facin joc! Formats, dispositius i aparells d’interacció (a l’escena relacional)» el proper octubre

 

 

La revista Estudis Escènics de l'Institut del Teatre de Barcelona, amb la col·laboració amb el Centro de Ciencias Humanas y Sociales de Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i la Universidade de Santiago de Compostela (Departamento de Teoría da Literatura e Literatura Comparada), està preparant pels dies 13, 14 i 15 d'octubre de 2020 el Simposi Internacional «Facin joc! Formats, dispositius i aparells d’interacció (a l’escena relacional)».

 
Publicat: 2020-07-20 Més...
 

Ja disponible el nou número d'«Estudis Escènics». Núm. 44. Dossier: Teatre i ciutat

 

 

Benvolguts lectors,

tenim la satisfacció de presentar el número 44 (2019) de la revista Estudis Escènics, que l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona publica en català o castellà, i també en anglès.

Us convidem a consultar-ne aquí els continguts i a llegir les aportacions que us semblin més interessants. El dossier principal d'aquest número se centra en la complexitat de les relacions entre Teatre i Ciutat (Teatre i Ciutat: escenografies preexistents).

D'una banda, s'hi estudien els vincles entre teatre, arquitectura i societat; de l'altra, s'hi reflexiona sobre la potencialitat dramatúrgica de la ciutat.

Moltes gràcies pel vostre interès,

Consell de Redacció d’Estudis Escènics

(Qualsevol persona que tingui interès a col·laborar o a contactar amb nosaltres pot fer-ho a través d'aquesta adreça: edicio.estudisescenics@institutdelteatre.cat )

 
Publicat: 2020-02-20 Més...
 

CONVOCATÒRIA DE COMUNICACIONS PER AL SIMPOSI INTERNACIONAL: «Formats, dispositius i aparells d’interacció (a l’escena relacional)»

 
La revista   Estudis Escènics    de l'Institut del Teatre de Barcelona, en col·laboració amb el Centro de Ciencias Humanas y Sociales de Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i la Universidade de Santiago de Compostela (Departamento de Teoría da Literatura e Literatura Comparada), organitza durant els dies 13, 14 i 15 d'octubre (dates provisionals) de 2020 el Simposi Internacional «Formats, dispositius i aparells d’interacció (a l’escena relacional)».
 
El simposi analitzarà la ressonància d'un concepte expandit d'interacció (i d'una idea expandida d'estètica relacional) en diferents àmbits de la praxi escènica-performativa actual.
 
El Simposi accepta comunicacions afins a qualsevol dels seus àmbits temàtics fins el 20 d'abril de 2020.
 
Publicat: 2020-02-19 Més...
 

Jornada «"Sóc contemporani!" Strindberg i el teatre d'avui», a l'Institut del Teatre, el 9 d'octubre

 

Arran de l’edició del llibre August Strindberg* (publicat conjuntament per l’Institut del Teatre [IT] i l’editorial Comanegra), la revista Estudis Escènics de l’IT, en col·laboració amb la Facultat de Filologia i Comunicació de la Universitat de Barcelona (UB), organitza una Jornada de debat al voltant de l’autor, de la seva obra i de la seva influència.

Les conferències de la Jornada es publicaran a Estudis Escènics, dins un dossier específic sobre l’obra de Strindberg. La revista obre, així mateix, una convocatòria específica per a la presentació d’articles dins d’aquest dossier.

 
Publicat: 2019-10-07 Més...
 

Propostes d'enviament d'articles

 

Si teniu previst enviar un article dins del termini establert, feu-nos arribar un correu electrònic a  edicio.estudisescenics@institutdelteatre.cat per comunicar la vostra intenció i comentar breument el contingut de l'article en qüestió.

 
Publicat: 2017-10-05 Més...